Ziua Mondială a Radioului este dedicată anul acesta femeilor

13 februarie 2014

13 februarie 2014 este ziua în care sărbătorim radioul ca un mediu de transmitere a informației vitale vieții omului modern, de anul acesta participăm si noi alături de mii de posturi de radio din întreaga lume .

Ziua Mondială a Radioului este dedicată anul acesta femeilor. Unesco, promotorul acestui eveniment ajuns la cea de-a treia  ediție, a ales ca în 13 februarie, la nivelul țărilor membre ale ONU, printre care se numără și România, să promovăm femeile în radio și pe cei care le sprijină!

În mesajul UNESCO se subliniază că, pentru că radioul continuă să evolueze în era digitală, el rămâne media care atinge cea mai largă audiență în întreaga lume. Este esential, prin urmare, să promoveze egalitatea sexelor.

Întorcându-ne puțin în timp, Ziua Mondială a Radioului se celebrează ca urmare a deciziei luate la cea de-a 36 Conferință Generală a UNESCO din noiembrie 2011. Prin urmare, prima dată Ziua Mondială a Radioului s-a sărbătorit pe 13 februarie 2012, când se împlineau 66 de ani de la înființarea postului de radio al Națiunilor Unite.

Ne-am aliniat si noi cerintelor UNESCO dat fiind faptul ca din echipa RADIOLEVI fac parte Roxana, Adina, Andreea si  Loredana, Dumnezeu sa le binecuvanteze lucrarea pe care o fac.

Lasă un răspuns